Zoeken
  • Leontine Tacoma

Fantastische beginzinnen

Bijgewerkt: 21 mei 2019

Een tekst beginnen doe je het beste met een 'dat klopt'-zin. Een zin waarbij je lezer 'dat klopt' denkt. Je schrijft dan automatisch lezergericht. En je schrijft gemakkelijker verder. Kijk maar naar deze lijst met voorbeelden.

U bent een trouw abonnee van ons blad. Speciaal voor trouwe abonnees zoals u hebben wij een speciale aanbieding. U ontvangt het boek Zout nu voor de helft van de prijs!


U hebt op 14 maart gemeld dat u lekkage hebt in uw woonkamer. Wij hebben uw melding doorgegeven aan onze aannemer. Hij neemt voor donderdag 21 maart contact met u op om een afspraak te maken om de lekkage te verhelpen.


U wilt uw badkamer laten betegelen en hebt daarvoor een offerte bij ons aangevraagd. Hartelijk dank voor uw vertrouwen! Op basis van uw gegevens doen wij u onderstaand voorstel.


Wij hebben het Kamer van Koophandelformulier getekend retour van u ontvangen. Onze dank daarvoor. Wilt u ook nog een kopie van uw legitimatiebewijs naar ons mailen/posten?


Binnenkort ben je jarig. Alvast gefeliciteerd! Omdat je 18 jaar wordt, verandert er iets aan je zorgverzekering. Dus lees snel verder.


U hebt een vacature voor een intern medewerker Edutainment. Daar solliciteer ik graag op! Hopelijk geeft mijn cv u aanleiding om kennis met mij te maken. Ik denk dat de volgende eigenschappen en vaardigheden mij heel geschikt maken voor de functie.


Leuk dat we een middag samen gaan werken om je kennis van spelling en grammatica te updaten! Ik ben benieuwd waar jij op wilt inzoomen. Kun je hieronder drie concrete vragen, voorbeelden of twijfels aangeven en die voor vrijdag 16 mei aan me mailen? Alvast bedankt en tot de 19e!


U hebt geïnformeerd naar een mogelijke functieplaats bij ons op bureau. In de achterliggende dagen hebben wij ons beraden of het mogelijk is u een passende functie binnen ons bureau aan te bieden. Op dit moment hebben wij voor u echter geen mogelijkheden en nodigen u daarom niet uit voor een gesprek. We begrijpen dat dit voor u teleurstellend is.


U werkt sinds enige tijd als zelfstandig ondernemer zonder personeel. Wij weten uit ervaring hoe belangrijk het is om als zelfstandige terug te kunnen vallen op een betrouwbare partner voor informatie, advies of ondersteuning, zodat u zich volledig kunt richten op uw eigen zaak. FNV Zelfstandigen is de belangenbehartiger voor zelfstandigen zonder personeel in Nederland.


U vraagt ons om uw logingegevens voor T-Mobile Beheer op te sturen. Graag bieden we u gratis het gebruik aan van T-Mobile Beheer. Met deze persoonlijke internettoepassing kunt u eenvoudig allerlei telecomzaken voor uw bedrijf regelen.


Enige tijd geleden heb je voor ons een opzet voor een Maligne Ascites-artikel geredigeerd op logica, grammatica en spelling. De auteurs waren ontzettend enthousiast en ondertussen is het volledige artikel zo goed als klaar. Zou jij deze week tijd hebben om er nog een keertje doorheen te lopen?

In mijn functioneringsgesprek kwam naar voren…Ik merk echter…. Daarom stel ik voor om...


Wij streven binnen … naar… Maar door …. is niet alles….


In de zomer is vastgesteld dat…


….is een belangrijk onderdeel van…


Sinds jaar en dag werken wij met…


De overgang naar … is bijna voltooid.


Ons werk bestaat voor een groot deel uit…


U hebt geconstateerd dat niet alle…Ook je mails fantastisch beginnen? Volg de training Dat klopt! Zakelijk schrijven voor iedereen!

18 keer bekeken

Blijf op de hoogte. Voor jezelf. Voor je medewerkers.

Voor eigentijdse professionele taal en communicatie.

En volg mij op LinkedIn. Ik schrijf regelmatig prikkelende posts over hedendaagse professionele communicatie en taal. Die kun je delen met je collega's en medewerkers. De simpelste manier om frisse inzichten te verspreiden en verouderde mindsets te updaten!

© 2019 Leontine Tacoma