Zoeken
  • Leontine Tacoma

Iedereen kan publiceren, joepie!

Bijgewerkt: 22 jun 2019

Openbaar schrijven was tot tien jaar geleden voorbehouden aan de Rafiki’s onder ons. Zij konden hun gedachten vereeuwigen op grotwanden, totems, kleitabletten, papyrusrollen en in boeken. Wij onwetenden moesten het doen met vormen die voor altijd privé bleven: dagboeken, poëziealbums, kattenbelletjes en brieven. Of openbaar maar wel illegaal: graffiti.


Nu kunnen we allemaal onze gedachten openbaren: op Twitter, Facebook, Instagram, sites, Linked-In en in blogs. En daarmee maken we allemaal kans op een plaatsje in het collectief geheugen (of op z’n minst in de cloud). Dat is een ongekende en spectaculaire ontwikkeling in de menselijke geschiedenis!


Of we daar bij elk schrijfsel even blij mee moeten zijn, weet ik niet. Maar voor mij valt alle non-informatie, elke schrijffout en elke ongefundeerde mening weg tegen de winst dat ieder mens zichzelf publiekelijk kan manifesteren. En evenveel kans maakt op vereeuwiging. Wauw…


Ook publiceren op de socials? Volg de training Creatief zakelijk schrijven advanced!

4 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Fantastische beginzinnen

Een tekst beginnen doe je het beste met een 'dat klopt'-zin. Een zin waarbij je lezer 'dat klopt' denkt. Je schrijft dan automatisch lezergericht. En je schrijft gemakkelijker verder. Kijk maar naar d

Blijf op de hoogte. Voor jezelf. Voor je medewerkers.

Voor eigentijdse professionele taal en communicatie.

En volg mij op LinkedIn. Ik schrijf regelmatig prikkelende posts over hedendaagse professionele communicatie en taal. Die kun je delen met je collega's en medewerkers. De simpelste manier om frisse inzichten te verspreiden en verouderde mindsets te updaten!

© 2019 Leontine Tacoma